Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Krem z zielonego groszku

Opis przygotowania

Cebulę posiekać, przełożyć do garnka, podsmażyć na maśle. Dodać groszek, zalać wywarem, zagotować. Wycisnąć sok z cytryny. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i imbirem. Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z jogurtem i posiekaną natką pietruszki. Zupę zmiksować. Podawać z kleksem jogurtu czosnkowego.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 155
Ewa gotuje - odc. nr 155

Tym razem lekki krem z zielonego groszku i tortilla z resztek świątecznych...

 

Podobne przepisy

Krem z cukinii z bryndzą

Cukinie umyć i pokroić w grubą kostkę...

Krem z pieczonych buraków

Buraki owinąć folią (każde warzywo oddzielnie) i wstawić do piekarnika...

Sałatka z zielonych pomidorów

Pomidory i cebulę pokroić w plastry. Wymieszać i odstawić na chwilę...

Ćwikła z chrzanem

Buraczki na ostro!

Wróć do listy przepisów