Mąkę przesiać z cukrem pudrem. Wysiekać z zimnym masłem. Wbić jajko. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na ok. 1 godzinę. Następnie rozwałkować i wykroić kółeczka.
W połowie ciasteczek wyciąć dziurkę - na środku. Ciasteczka z dziurką pokryć białkiem, przykleić cukier perlisty. Wszystkie ciastka upiec na złoty kolor. Skleić marmoladą (ciasteczka bez otworu pokryć marmoladą, przykleić ciastka z dziurką).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku Ewa proponuje pasztet z królika i golonki, a na deser ciasteczka...
W mikserze utrzeć masło z cukrem pudrem i cukrem waniliowym - na puszystą, białą masę ...
Cukier zalać w garnku winem i postawić na ogniu. Dodać przyprawy. Powoli odparować po ...
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno ze szczyptą soli. Uperfumować cukrem waniliowym...
Słodkie koło ratunkowe!