Comber podzielić na kotleciki z kostką. Karkówkę pokroić w dość grube plastry.
Jogurt przełożyć do dużej miski. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Imbir obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dodać do jogurtu. Limonkę dokładnie umyć i delikatnie zetrzeć zieloną część skórki - do miski. Dolać ocet winny, przyprawić chili, rozgniecionymi w moździerzu ziarnami gorczycy oraz solą.
Pokrojone mięso przełożyć do miski, wymieszać z marynatą i wstawić do lodówki na co najmniej ½ godziny (a najlepiej na kilka godzin lub całą noc).
Po tym czasie wyjąć z marynaty i upiec na grillu - do miękkości, z obu stron.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tuż po wakacjach Ewa Wachowicz zaprasza na grillową ucztę! W programie...
Z pstrągiem wędzonym...
Świąteczna ryba nieco inaczej!
Brokuł i kalafiora podzielić na cząstki, pora pokroić na 3-centymetrowe kawałki. Wszy ...
Cebulę posiekać w drobną kostkę i podsmażyć na oliwie. Mięso pokroić w dość dużą kost ...