Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zupa borówkowa

Opis przygotowania

W garnku zagotować litr wody. Wsypać rozmrożone borówki. Posłodzić do smaku i zagotować. M±kę rozrobić w 100 ml zimnej wody. Do borówek wlać sok z cytryny. Zagę¶cić m±k±.

Zupę podawać z makiełkami lub makaronem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 530
Ewa gotuje - odc. nr 530

Tuż przed ¶więtami Ewa Wachowicz zaprosi widzów pod Babi± Górę. Boże Narodzenie...

 

Podobne przepisy

Krem z pieczonych pomidorów

Pomidory wrzucić do brytfanki lub naczynia żaroodpornego (mniejsze w cało¶ci, większe ...

Kulajda

Czeska zupa grzybowa;-)

Flaczki z boczniaków

Barowy klasyk - w moim wydaniu zamiast flaków s± boczniaki!

Bulion po magnacku

Rosół w filiżance;-)

Wróć do listy przepisów