Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zupa borówkowa

Opis przygotowania

W garnku zagotować litr wody. Wsypać rozmrożone borówki. Posłodzić do smaku i zagotować. Mąkę rozrobić w 100 ml zimnej wody. Do borówek wlać sok z cytryny. Zagęścić mąką.

Zupę podawać z makiełkami lub makaronem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 530
Ewa gotuje - odc. nr 530

Tuż przed świętami Ewa Wachowicz zaprosi widzów pod Babią Górę. Boże Narodzenie...

 

Podobne przepisy

Zupa jarzynowo-ogórkowa

Na małosolnych;-)

Zupa kurkowa

W sezonie grzybowym pozycja obowiązkowa! Pyszna zupa z kurkami, boczkiem i ziemniakami.

Zupa cygańska

Ziemniaki obrać i pokroić w średniej wielkości kostkę...

Zupa ekonomiczna

Pierwowzór "kuroniówki";-)

Wróć do listy przepisów