
Jajka wybić do miski. Dodać cukier trzcinowy. Zmiksować. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Przyprawić imbirem. Dodać śmietanę i olej. Posłodzić miodem i zmiksować na niskich obrotach.
Gruszki obrać, wyciąć pestki i pokroić w drobną kostkę. Wrzucić do miski z ciastem. Wymieszać i przełożyć do foremek na babeczki (do ⅔ wysokości).
Piec przez 25 minut w temp. 180 st. C.
Po wystudzeniu udekorować cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Korzystając z pięknej, choć jesiennej, aury Ewa wybierze się na krótką...
Mąkę wysypać na stolnicę, dodać masło i wysiekać. Gdy tłuszcz jest dobrze rozdrobnion ...
Na pierwszy rzut oka wygląda jak salami...
Z bakaliami i polewą czekoladową;-)
Żółtka oddzielić od białek. Do białek dodać cukier i ubić pianę. Dodać żółtka i ubić ...