Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zupa szpinakowa

Opis przygotowania

W garnku rozgrzać masło. Wrzucić cebulę. Gdy stanie się szklista dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Po chwili smażenia dorzucić posiekanego w plastry pora. Wymieszać. Zalać ciepłym rosołem. Przykryć i gotować przez 15-20 minut.

Po tym czasie dodać szpinak. Wymieszać i podgrzewać jeszcze przez chwilę. Pod koniec przecisnąć czosnek i wszystko zmiksować na gładki krem. Zabielić zahartowaną śmietaną. Doprawić solą i pieprzem.

Podawać z jajkiem poszetowym. Można udekorować zieleniną.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 483
Ewa gotuje - odc. nr 483

Czy używając prostych, ogólnodostępnych składników można wyczarować smakowity,...

 

Podobne przepisy

Zupa na ogórkach zielonych

Z gruntu znakomita;-)

Sałata z granatem i awokado

Lodowa w wybuchowym towarzystwie;-)

Pikle z marchewki

W kształcie wstążek;-)

Pasztet z soczewicy

Znakomita przystawka na wigilijną wieczerzę!

Wróć do listy przepisów