Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Krążki cebulowe

Opis przygotowania

Jajko wybić do miski. Posolić. Wsypać mąkę. Wlać mleko. Zmiksować.

Cebulę pokroić w grube krążki i podzielić na pierścienie. Obtoczyć w mące. Zanurzyć w cieście. Obsypać bułką tartą i usmażyć w mocno rozgrzanym oleju.

Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 466
Ewa gotuje - odc. nr 466

Tym razem Ewa zaprosi widzów na szybki w przygotowaniu obiad. Na pierwsze...

 

Podobne przepisy

Zupa szpinakowa z fetą

Smaczny krem w wersji wege;-)

Zupa kalafiorowa z curry

Różyczki kalafiora przełożyć do garnka z gorącym wywarem, ugotować...

Sałatka z czerwonej fasoli

Z porem i pieczarkami;-)

Pomidorówka dla dzieciaka

Kremowa zupa, w której sprytnie "schowały" się warzywa...

Wróć do listy przepisów