Dwie galaretki zalać wrzątkiem (800 ml), jedną rozpuścić w szklance gorącej wody. Z moreli usunąć pestki, pokroić na ósemki i przełożyć do dużych kieliszków ułożonych pod skosem (można użyć ociekacza do naczyń). Zalać większą porcją galaretki i odstawić do ostudzenia. Następnie schłodzić w lodówce. Białka ubić ze szczyptą soli. Do piany wlać trzecią, wystudzoną galaretkę. Zmiksować. Przełożyć do kieliszków z morelami i galaretką. Ponownie wstawić do chłodziarki. Przed podaniem udekorować miętą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zaprezentuje regionalną zupę gulaszową z Warmii i Mazur,...
Szybko i smacznie...
Mąkę z masłem wyrobić nożem, dodać żółtka i śmietanę, wyrobić rękami. Włożyć do lodów ...
Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części i upiec 3 placki. Przyg ...
Andruty przełożyć gotowym kremem czekoladowo-orzechowym. Wcześniej wstawić słoik do m ...