
Dwie galaretki zalać wrzątkiem (800 ml), jedną rozpuścić w szklance gorącej wody. Z moreli usunąć pestki, pokroić na ósemki i przełożyć do dużych kieliszków ułożonych pod skosem (można użyć ociekacza do naczyń). Zalać większą porcją galaretki i odstawić do ostudzenia. Następnie schłodzić w lodówce. Białka ubić ze szczyptą soli. Do piany wlać trzecią, wystudzoną galaretkę. Zmiksować. Przełożyć do kieliszków z morelami i galaretką. Ponownie wstawić do chłodziarki. Przed podaniem udekorować miętą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zaprezentuje regionalną zupę gulaszową z Warmii i Mazur,...
Jajka zważyć wraz ze skorupkami. Następnie odważyć dokładnie po tyle samo masła, mąki ...
Masło utrzeć, dodać słodzik, jajko, skórkę pomarańczową oraz kakao. Mąkę wymieszać z ...
Świetny dodatek do deserów;-)
Do miski wsypać zmielone migdały. Dodać mąkę...