
Galaretki rozpuścić, wylać na płaskie talerze. Gdy zastygną, pokroić w kostkę i nałożyć do pucharków. Zalać jogurtem (np. brzoskwiniowym i truskawkowym). Uprażone orzechy włoskie i laskowe, sezam, pestki dyni, ziarna słonecznika i migdały (bez skórki) zmiksować „na kruszonkę”, lub posiekać, i taką posypką udekorować deser.
Orzechy najlepiej prażą się w piekarniku (2-5 min., 200 st. C).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Odcinek „młodzieżowy”. Rozpoczynamy program przy wózku z hot-dogami…,...
Jajka wybić do miski, posolić i zacząć ubijać. Stopniowo dodać cukier...
Masło roztopić w garnku. Dodać cukier i cukier waniliowy...
A do tego sos krówkowy!
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać zimne masło, wyrobić nożem. Dolać zimną ...