Karkówkę pokroić w grube plastry. Przyprawić solą i pieprzem ziołowym.
Do przecieru dodać powidła, przecisnąć czosnek i przyprawić papryką. Dobrze wymieszać i nałożyć na mięso z jednej strony.
Ziemniaki i cebulę obrać i pokroić w plastry, paprykę wyczyścić i pokroić na kawałki. Kociołek wysmarować smalcem. Wyłożyć plastrami boczku i liśćmi kapusty. W środku umieścić plaster karkówki (na sztorc). Obok dać warzywa i w ten sposób wypełnić całe naczynie. Kociołek zamknąć, zakręcić i wstawić do ogniska.
Dusić przez co najmniej 2 godziny.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zaprosi widzów na zaskakujące owocowe śniadanie – upiecze...
Polędwicę wołową pokroić na plastry o grubości 2-3 cm, posmarować oliwą, obtoczyć w g ...
Bigos - też mi coś... Tyle tylko, że ten jest niezwykły, bo na czerwonej kapuście kiszonej!
Cebulę obrać i pokroić w talarki, ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego...
Wstążki w sosie;-)