Jajka roztrzepać, m±kę przesiać. W misce ułożyć warstwami drożdże, cukier, cukier waniliowy, jaja, olej, mleko, m±kę i sól. Zostawić na około 3 godziny.
Zrobić kruszonkę. Zimne masło wysiekać z m±k± i cukrem. Zagnie¶ć, po czym zawin±ć w folię i schłodzić w lodówce.
Cało¶ć dokładnie wymieszać. Wylać na blachę natłuszczon± masłem. Ułożyć połówki ¶liwek (skórk± do dołu) i posypać kruszonk±.
Piec w temp. 200 st. C przez około 1 godzinę.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem danie kuchni regionalnej - babka ziemniaczana na żeberkach wieprzowych....
Miękkie masło utrzeć mikserem. Porcjami dodać cukier...
Piekarnik rozgrzać do 240 st. C. Formę (¶rednica 24 cm) wysmarować masłem i wstawić d ...
Ciasto czekoladowe i lody waniliowe;-)
Na stolnicę przesiać m±kę. Dodać orzechy laskowe, cukier puder, sodę, cynamon i kakao ...