Jajka roztrzepać, m±kę przesiać. W misce ułożyć warstwami drożdże, cukier, cukier waniliowy, jaja, olej, mleko, m±kę i sól. Zostawić na około 3 godziny.
Zrobić kruszonkę. Zimne masło wysiekać z m±k± i cukrem. Zagnie¶ć, po czym zawin±ć w folię i schłodzić w lodówce.
Cało¶ć dokładnie wymieszać. Wylać na blachę natłuszczon± masłem. Ułożyć połówki ¶liwek (skórk± do dołu) i posypać kruszonk±.
Piec w temp. 200 st. C przez około 1 godzinę.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem danie kuchni regionalnej - babka ziemniaczana na żeberkach wieprzowych....
Przełożone powidłami a obtoczone w orzechach włoskich...
Ciekawy pomysł na jabłecznik;-)
Na domowym mleku migdałowym!
Banany obrać, położyć na talerzu, delikatnie pokroić na plastry. Kiwi obrać, pokroić ...