Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Pieczone banany

Opis przygotowania

Dojrzałe banany ułożyć na blasze wy¶cielonej papierem do pieczenia i na 30 minut wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C (po 15 minutach odwrócić na drug± stronę).

Po upieczeniu banana przełożyć na talerz. Skórkę naci±ć i rozchylić. Do ¶rodka wlać trochę likieru kawowego. Nałożyć gałkę lodów. Posypać pokrojonymi orzechami nerkowca i czekolad±. Udekorować mięt±.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 382
Ewa gotuje - odc. nr 382

Tuż przed Dniem Kobiet Ewa odwiedzi górali w Beskidzie Makowskim, aby dowiedzieć...

 

Podobne przepisy

Babeczki czekoladowe

Masło utrzeć z cukrem na puszyst±, jasn± masę...

Ciasto z jabłkami

M±kę przesiać na stolnicę z proszkiem do pieczenia. Dodać m±kę krupczatkę...

Biszkopt miodowy

Z kremem i sezonowymi owocami...

Babeczki z makiem i kokosem

Jajka utrzeć z cukrem, dodać m±kę przesian± z proszkiem do pieczenia oraz ¶mietanę - ...

Wróć do listy przepisów