Grzyby namoczyć i ugotować z włoszczyzną. Wyłowić i osuszyć.
Jajka wybić do miski, posolić. Stopniowo wsypać mąkę i zmiksować.
W tak przygotowanym cieście obtoczyć grzyby i usmażyć z obu stron na mocno rozgrzanym maśle. Odsączyć i od razu podawać.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Za kilka dni Wigilia i Boże Narodzenie. Zgodnie z ludowymi wierzeniami...
Z sałaty wybić głąb. Liście podrzeć. Paprykę wyczyścić, pokroić, dodać do sałaty. Na ...
Żółtka utrzeć z cukrem, wmieszać mąkę, dolać mleko i mieszać, aż powstanie jednolita ...
Znakomity dodatek do dań słonych, jak też deserów!
Mąkę przesiać, dodać smalec, sól i wodę. Wyrobić. Przełożyć do miski. Przykryć i odst ...