Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Schab pieczony z jabłkami

Opis przygotowania

Ze schabu odciąć omięsną (tłuszcz i błony). Naszpikować goździkami – w ten sposób, by wyznaczały linie podziału na plastry.

Cydr wlać do zamykanego pojemnika. Dodać oliwę i suszone zioła oraz sól i pieprz. W marynacie umieścić mięso. Przykryć i wstawić do lodówki na całą noc.

Zamarynowany schab pokroić w plastry, nie docinając jednak do końca. Pomiędzy plastrami umieścić kawałki jabłka. Przełożyć do naczynia do zapiekania i obłożyć resztą pokrojonych jabłek. Polać marynatą. Przykryć i wstawić do piekarnika.

Piec przez 1 ½ - 2 godzin w temp. 180 st. C.

Schab przełożyć na półmisek. Sos zmiksować i polać nim upieczone mięso.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 379
Ewa gotuje - odc. nr 379

Połowa grudnia to doskonały moment, by pomyśleć o Bożym Narodzeniu i zaplanować...

 

Podobne przepisy

Gęś po staropolsku

Na 11 listopada tylko gęsina;-)

Babka ziemniaczana na żeberkach

Dla mięsożerców!

Pstrąg pod kartoflem

Pstrąga wypatroszyć, odciąć ogon i głowę - tuż za skrzelami. Naciąć na grzbiecie (wzd ...

Gulasz segedyński

Z kociołka;-)

Wróć do listy przepisów