/ Przepisy / Domowe babeczki

Opis przygotowania

M±kę, cukier i proszek do pieczenia wymieszać w dużej misce. Dodać rozpuszczone masło, jajko i mleko. Dorzucić pokrojon± czekoladę i wszystko wymieszać na jednolit± masę. Przełożyć do foremek.

Piec w temp. 160 st. C przez 35 minut. Po wystudzeniu udekorować cukrem pudrem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 151
Ewa gotuje - odc. nr 151

Dzi¶ Ewa Wachowicz zaprasza na tradycyjn± kuchnię polsk±. Będzie gęsina,...

 

Podobne przepisy

Cantuccini

Migdały (w skórce) posiekać nożem na mniejsze kawałki. Na stolnicę przesiać m±kę z pr ...

Pampuchy drożdżowe

Drożdże rozpu¶cić w mleku, dodać szczyptę cukru i m±kę - tyle, by rozczyn miał konsys ...

Chlebek bananowy

Jeden z bardziej znanych deserów z Ameryki!

Ukłucie pszczoły

Biszkopt z migdałami i mas± budyniow±;-)

Wróć do listy przepisów