
Masło roztopić w rondelku. Wrzucić wątróbkę, wlać sos sojowy, wymieszać, przykryć i na wolnym ogniu dusić przez 15 minut.
Niedużą formę keksową wyścielić folią spożywczą. Dno i boki wyłożyć herbatnikami.
Wątróbkę zmiksować, przyprawić świeżo zmielonym pieprzem, wymieszać i przełożyć do foremki z ciasteczkami. Posypać uprażonymi i lekko przesiekanymi orzechami laskowymi. Wstawić do lodówki, by pasztet zastygł.
Przed podaniem udekorować świeżym oregano.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Choć Ewa uwielbia podróże, Boże Narodzenie zawsze spędza w domu –...
Awokado rozkroić, usunąć pestkę. Łyżką wyjąć miąższ i pokroić na drobne kawałki. Prze ...
Super zdrowy dodatek do mięs, jak też składnik sałatek!
Oliwki przełożyć do miseczki, dodać cebulę pokrojoną w piórka...
Sery ułożyć na folii aluminiowej (każdy na oddzielnym kawałku), uformować „kosz ...