
Z bułek odciąć górę, środki wydrążyć. Powstałe w ten sposób miseczki posmarować miękkim masłem, wyłożyć plastrami wędzonego łososia – tak, by powstało coś w rodzaju gniazda. Do każdego dać po łyżce musztardy z całymi ziarnami gorczycy, rozsmarować. Posypać siekanym koperkiem. Wybić jajka. Przyprawić solą i zapiec w piekarniku (180 st. C, pieczemy do momentu, w którym zetnie się białko). Przed podaniem oprószyć tartym parmezanem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Podczas treningu Ewa spotka młodych ludzi, którzy dzielą tę samą pasję...
Świetny dodatek lub przystawka;-)
Jajka ugotować na twardo. By nie pękały, nakłuć skorupki na szerszym końcu. Ostudzić ...
Solidna porcja białka i witamin!
Oliwki odcedzić z zalewy, przełożyć do miski, dodać mozzarellę (najlepiej w kulkach). ...