W garnku rozgrzać łyżkę masła. Wrzucić i podsmażyć pokrojony w kostkę boczek. Gdy się zezłoci, dodać posiekaną cebulę. Po chwili dorzucić pokrojony w plastry czosnek.
Kurki oczyścić pędzelkiem. Wrzucić do garnka. Wymieszać i zalać wywarem jarzynowym. Dodać ziemniaki – pokrojone w średniej wielkości kostkę. Przykryć i gotować przez 10-15 minut. Pod koniec zabielić zahartowaną śmietaną. Przyprawić świeżo zmielonym pieprzem. Na talerzu udekorować koperkiem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Na początku jesieni szlaki są pełne turystów, a w lasach jest mnóstwo grzybów....
Pożywny bulion "z wkładką" zwany jest żydowską aspiryną.
Beskidzka serula;-)
Wołowinę włożyć do garnka, dodać włoszczyznę, zalać zimną wodą...
Dynię rozkroić, usunąć pestki. Odciąć kilogramowy kawałek, obrać ze skóry, pokroić w ...