Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zupa kurkowa

Opis przygotowania

W garnku rozgrzać łyżkę masła. Wrzucić i podsmażyć pokrojony w kostkę boczek. Gdy się zezłoci, dodać posiekaną cebulę. Po chwili dorzucić pokrojony w plastry czosnek.

Kurki oczyścić pędzelkiem. Wrzucić do garnka. Wymieszać i zalać wywarem jarzynowym. Dodać ziemniaki – pokrojone w średniej wielkości kostkę. Przykryć i gotować przez 10-15 minut. Pod koniec zabielić zahartowaną śmietaną. Przyprawić świeżo zmielonym pieprzem. Na talerzu udekorować koperkiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 310
Ewa gotuje - odc. nr 310

Na początku jesieni szlaki są pełne turystów, a w lasach jest mnóstwo grzybów....

 

Podobne przepisy

Grochówka strażacka

Jeśli robimy obiad dla strażaka, grochówka jest pozycją obowiązkową!

Zupa zoproska

Tradycyjna potrawa z Podhala zagęszczona zasmażką na słoninie!

Zupa grzybowa z suszonymi śliwkami

Słodka i kwaśna, z zasmażką;-)

Zupa z cukinii i kopru włoskiego

Z migdałami i szynką szwarcwaldzką;-)

Wróć do listy przepisów