
Masło roztopić na patelni. Na gorącym tłuszczu zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Dorzucić pokrojoną w paski szynkę.
Jajka wybić do miski, przyprawić solą i pieprzem. Dodać trochę mleka i roztrzepać rózgą. Przelać na patelnię z cebulą i szynką. Usmażyć jajecznicę (lekko ściętą).
Z bagietki odciąć górę. Środek wydrążyć. Nałożyć jajecznicę. Posypać startym serem. Zapiec w piekarniku.
Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku zobaczymy potrawy kuchni studenckiej. Pracę w kuchni...
Tradycyjna pasta kanapkowa na bogato!
Ziemniaki obrać, pokroić na ćwiartki. Z każdej ćwiartki wyciąć małego ziemniaczka. Ug ...
Ogórki dokładnie umyć. Odciąć czubki...
Na patelnię wsypać trociny, przykryć folią aluminiową, ponakłuwać. Surową rybę oprósz ...