/ Przepisy / Ciasto na maślance

Opis przygotowania

Szklankę cukru, 2 całe jajka i 3 żółtka ubić mikserem, dodać szklankę maślanki i cienkim strumieniem olej.
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i powoli dodać do ciasta. Na samym końcu wsypać cukier waniliowy. Przelać do foremki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą.

Do 3 białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę, utrwalić  1/2  szklanki cukru. Wymieszać z wiórkami kokosowymi i wylać na ciasto.

Piec przez 40 minut w temperaturze 180 st. C.

Dekorować cukrem pudrem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 144
Ewa gotuje - odc. nr 144

Dziś Ewa Wachowicz zabierze nas w świat kuchni meksykańskiej. Jako danie...

 

Podobne przepisy

Roster brzoskwiniowy

Brzoskwinie wrzucić na moment do wrzątku, następnie schłodzić pod zimną wodą i pozbaw ...

Orzeszki z ciecierzycy

Do chrupania!

Kruche ciasto jabłkami przekładane

Na stolnicę przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodać cukier i zimne masło. Wysie ...

Sernik amerykański

Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Gdy zrobi się kogel-mogel, połączyć z ser ...

Wróć do listy przepisów