Do miski wsypać płatki owsiane, dodać ziarno słonecznika, posiekane orzechy włoskie oraz sezam. Dolać miód, sok jabłkowy i olej. Dokładnie wymieszać i rozłożyć na blasze piekarnikowej, wyłożonej pergaminem.
Piec przez mniej więcej godzinę, od czasu do czasu mieszając (temp. 150 st. C). Wystudzić, po czym przesypać do zamykanego pojemnika.
Podawać z jogurtem i świeżymi owocami.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zaprasza na odcinek śniadaniowy. Zacznie od przygotowania...
Z sałatką francuską i sosem chimichurri;-)
Na patelni podgrzać 2 łyżki cukru, dodać świeżo startą skórkę z cytryny, skarmelizowa ...
Wszystkie składniki zmiksować, przełożyć do słoika, schować do lodówki. ...
Mąkę przesiać na stolnicę, dodając proszek do pieczenia i kakao...