Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ciasto pomarańczowe

Opis przygotowania

Masło utrzeć. Wsypać cukier. Zmiksować. Po jednym wybić jajka cały czas ucierając. Stopniowo dodać mąkę. Wsypać proszek do pieczenia i sodę. Zmiksować.

Dorzucić skórkę otartą z pomarańczy (owoc wcześniej sparzyć i wyszorować). Wycisnąć i dodać sok. Dodać ekstrakt pomarańczowy. Zmiksować. Przełożyć do tortownicy (średnica 24 cm).

Piec przez godzinę w temp. 170 st. C.

Po wystudzeniu udekorować lukrem i suszonymi plasterkami pomarańczy.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 557
Ewa gotuje - odc. nr 557

Mamy jesień, więc tym razem Ewa zacznie od potrawy mocno rozgrzewającej...

 

Podobne przepisy

Tort komunijny chałwowy

Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na pianę, utrwalić cukrem. Dodać żółtka i del ...

Biszkopt z dżemem z cukinii

Białka oddzielić od żółtek. Do białek dodać szczyptę soli...

Amerykańskie babeczki

W małej misce wymieszać mąkę, sól i proszek do pieczenia. Odstawić. W dużej misce roz ...

Ciasteczka wyśmienite

Cukierniczy symbol Krakowa!

Wróć do listy przepisów