/ Przepisy / Talarki z buraczków

Opis przygotowania

Buraczki obrać, zawinąć w folię aluminiową i upiec w piekarniku (minimum godzina). Wystudzić i pokroić w cienkie plastry. Ułożyć na talerzu. Na każdy plasterek dać łyżeczkę serka homogenizowanego, wymieszanego z serem kozim i drobno posiekanym szczypiorkiem. Na samym końcu można dodatkowo udekorować szczypiorkiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 184
Ewa gotuje - odc. nr 184

Bohaterem tego odcinka będzie burak. Ewa przygotuje z niego ciekawą przystawkę...

 

Podobne przepisy

Sałatka z czerwonej fasoli

Z porem i pieczarkami;-)

Sałatka makaronowa z kurczakiem

Sprawdzona receptura na spotkanie świąteczne!

Sałatka 3 sery

Z fetą, mozzarellą i niebieską pleśnią...

Błyskawiczna sałatka kalafiorowa

Zaledwie z 3 składników!

Wróć do listy przepisów