Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Pucharek z awokado

Opis przygotowania

Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier waniliowy. Miąższ z awokado wydrążyć i rozgnieść widelcem na miazgę, połączyć ze śmietanką. Daktyle drobno posiekać, połączyć z masą awokadowo-śmietankową. Przełożyć do 2 pucharków (z tych składników wychodzą 2 porcje) i wstawić do lodówki na około 2 godziny - jeśli śmietana była zimna, a taka najlepiej się ubija, gotowy deser chłodzimy znacznie krócej. Udekorować biszkoptami i wiórkami czekolady.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 114
Ewa gotuje - odc. nr 114

Ziołowa ryba w śmietanie pieczona, deser z awokado Tym razem w „Ewa...

 

Podobne przepisy

Pływające wyspy

Klasyk z Francji;-)

Nugat orzechowy

Lekki deser na malinowym lustrze...

Rolada jabłkowa

Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Stopniowo dodać cukier, wymieszany upr ...

Kremówki wiedeńskie

Przygotować ciasto maślane. Mąkę przesiać na stolnicę...

Wróć do listy przepisów