Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier waniliowy. Miąższ z awokado wydrążyć i rozgnieść widelcem na miazgę, połączyć ze śmietanką. Daktyle drobno posiekać, połączyć z masą awokadowo-śmietankową. Przełożyć do 2 pucharków (z tych składników wychodzą 2 porcje) i wstawić do lodówki na około 2 godziny - jeśli śmietana była zimna, a taka najlepiej się ubija, gotowy deser chłodzimy znacznie krócej. Udekorować biszkoptami i wiórkami czekolady.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ziołowa ryba w śmietanie pieczona, deser z awokado Tym razem w „Ewa...
Można je podpiec na ruszcie.. A co!
Do rondelka wybić żółtka, roztrzepać. Dodać 6 łyżek słodziku, skórkę otartą z cytryny ...
Czekoladę rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej, dodać masło oraz cukier puder. Odstawić ...
Mąkę ze smalcem wyrobić nożem (placek na smalcu będzie bardziej kruchy). Dodać cukier ...