/ Przepisy / Owocowy przysmak z grilla

Opis przygotowania

Cukier puder połączyć z cynamonem. Jabłka obrać, pozbawić ogonków i szypułek, pokroić na plastry, wykroić gniazda nasienne (z każdego jabłka wychodzi 4-5 plastrów). Pokropić sokiem z cytryny - by owoce nie ściemniały. Obtoczyć z obu stron w cukrze z cynamonem. Ułożyć na folii do pieczenia.

Na każdy plaster jabłka dać połówkę brzoskwini (przeciętą stroną do góry). Do miejsca po pestce wlać odrobinę miodu, wrzucić 2-3 wiśnie i grillować ok. 15 minut, aż jabłka zmiękną a miód się skarmelizuje.

Podawać na ciepło. Dekorować świeżą miętą lub melisą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 60
Ewa gotuje - odc. nr 60

W kolejnym odcinku "Ewa gotuje" autorka programu przyrządzi sałatkę z kurczakiem,...

 

Podobne przepisy

Warzywa w mleczku kokosowym

Czosnek pokroić na plasterki, podsmażyć na oliwie (nie wolno przypalić). Dodać warzyw ...

Masło czosnkowe

W moździerzu wymieszać...

Smarowidło z Jaśka

Doskonałe z chlebem i kiszonym ogórkiem!

Kawior po żydowsku

Jeden z najbardziej znanych przepisów kuchni Żydów galicyjskich.

Wróć do listy przepisów