
Masło roztopić i przestudzić. Do miski wybić jajka. Wsypać cukier i utrzeć.
Do mąki dodać proszek do pieczenia. Wsypać do spienionych jajek. Dodać kisiel. Zmiksować na niskich obrotach wlewając jednocześnie wystudzone masło. Pod koniec posolić. Przełożyć do keksówki wyścielonej papierem do pieczenia.
Piec przez 40-45 minut w temp. 170 st. C (z termoobiegiem).
Czekoladę roztopić w gorącej kąpieli wodnej. Wlać śmietankę. Wymieszać i posmarować ciasto. Udekorować liofilizowanymi truskawkami, smoczym owocem i kwiatami dzikiej malwy.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Kolejny odcinek „Ewa gotuje” zacznie się od przyrządzenia błyskawicznej,...
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać na stolnicę. Dodać cukier, cukier waniliowy i ...
Białka ubić, dodać cukier, żółtka, mąkę, budyń i proszek do pieczenia. Wymieszać. Cia ...
Z cukru odsypać 1/4, resztę wsypać do garnka, zalać wodą, postawić na ogniu, aż się r ...
Cukier roztopić na patelni. Gdy powstanie karmel, wsypać posiekane orzechy i płatki. ...