Mięso pokroić w paski. W garnku rozgrzać 2 łyżki masła klarowanego. Wrzucić pokrojone w piórka cebule. Gdy się zeszklą, dodać obrane i pokrojone w plastry pieczarki.
Na drugiej patelni roztopić łyżkę masła i usmażyć wołowinę. Połączyć z cebulą i pieczarkami. Zalać wywarem (można też „wymyć smak” z patelni). Przyprawić solą i papryką. Dodać przecier pomidorowy. Przykryć i dusić do miękkości.
Na talerzu udekorować kleksem gęstej śmietany. Posypać słodką papryką. Podawać z paluchami drożdżowymi oraz kiszonymi ogórkami.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Andrzejki! A więc dobra zabawa! Ewa odwiedzi restaurację w Zatorze, która...
Mięso natrzeć solą. Zasznurować dratwą...
Bigos - też mi coś... Tyle tylko, że ten jest niezwykły, bo na czerwonej kapuście kiszonej!
Grecka klasyka na polskim stole;-)
Mięso pokroić w plastry. Przykryć folią i mocno rozbić...