Sos sojowy połączyć z sokiem z limonki i sokiem jabłkowym, posłodzić. Dodać chili (papryczkę pozbawić nasion i drobno posiekać).
Wymieszać z masłem orzechowym - by łatwiej połączyło się z płynem, można włożyć je na 20 sekund do kuchenki mikrofalowej lub podgrzać w gorącej kąpieli wodnej.
Dorzucić posiekane orzeszki ziemne i kolendrę.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa Wachowicz odwiedza krakowskie I Liceum Ogólnokształcące im....
Jajko wybić do miski i roztrzepać, dodać cukier, sól, ocet i ubić na pianę. Stopniowo ...
Ziarna jałowca przełożyć do moździerza. Dorzucić sól...
Zrobić tzw. krótki zakwas (np. wieczorem dnia poprzedzającego pieczenie). Drożdże roz ...
Mąkę przesiać na stolnicę, dodając proszek do pieczenia i kakao...