Kolejny odcinek autorskiego programu Ewy będzie niezwykły, bo… jubileuszowy! W ciągu ostatnich 16 lat powstało dokładnie 500 programów! Tym razem gotowanie zacznie się od rosołu na perliczce. Zupa trafi na talerz w towarzystwie domowego makaronu, który – co ciekawe – do tej pory nigdy nie pojawił się w „Ewa gotuje”. Na danie główne będzie polędwiczka wieprzowa zapiekana w boczku, a w przygotowaniu potrawy pomoże szef kuchni i restaurator Mateusz Gessler. Po obiedzie Ewa zaprosi widzów na panettone. Ta słynna włoska babka pochodzi z Mediolanu. Tradycyjnie wypiekana jest w okresie świąt Bożego Narodzenia i Nowego Roku. Receptura jest specyficzna, bowiem panettone powstaje z dwóch ciast, z których jedno dojrzewa przez 12 godzin.
Z domowym makaronem;-)
Z kremowym purée!
Babka po włosku...