Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zupa z kurczakiem i ananasem

Opis przygotowania

Podudzia umyć, włożyć do garnka. Dorzucić liście laurowe i ziele angielskie, zalać wodą. Gotować na małym ogniu przez 30 minut.

Gdy rosół przestygnie, wyjąć podudzia i obrać z mięsa, pokroić na drobne kawałki i wrzucić do zupy.

Cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na maśle (nie może zbrązowieć). Pod koniec smażenia dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.

Rosół postawić na ogniu. Dodać pomidory, pokrojonego ananasa i podsmażoną cebulę z czosnkiem. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Dodać szczyptę ostrej, czerwonej papryki i ajwar. Wszystko razem gotować jeszcze przez mniej więcej 10 minut.

Podawać z grzankami. Pieczywo posmarować masłem z obu stron i usmażyć na patelni grillowej. Zupę udekorować na talerzu posiekanym koperkiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 237
Ewa gotuje - odc. nr 237

W kolejnym odcinku Ewa gotuje zaprosi na zaskakującą smakowo, pikantną...

 

Podobne przepisy

Żurek

Paczkę płatków owsianych przesypać do kamionkowego naczynia, dodać kopiatą łyżkę mąki ...

Szwajcarska zupa serowa

Pożywna zupa szwajcarskich górali!

Zupa truskawkowa

Truskawki umyć, usunąć szypułki...

Krem dyniowy z masłem orzechowym

Zupa z dyni o smaku... orzechów! Czemu nie;-)

Wróć do listy przepisów