
Oliwę rozgrzać w garnku, wrzucić posiekane pory i cebulę. Zeszklić, od czasu do czasu mieszając. Pod koniec dodać drobno pokrojony czosnek.
Ziemniaki obrać i zetrzeć wprost do podsmażonych warzyw. Zalać wywarem. Przykryć i gotować przez 10 minut.
Dodać groszek i przecier pomidorowy. Wymieszać i pod przykryciem gotować przez kilka minut.
Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Zaciągnąć roztrzepanymi żółtkami.
Nałożyć na talerz. Na wierzch zetrzeć trochę mozzarelli.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zabierze nas w kulinarną podróż po kuchniach świata. Zacznie...
Dynię przekroić na pół, wydrążyć, pokroić na ósemki. Ułożyć na blasze...
Nasza jarzynówka na rosyjską nutę...
Wiosenna zupa naszych wschodnich sąsiadów...
Znakomita przystawka na wigilijną wieczerzę!