Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sos tatarski

Opis przygotowania

Żółtka utrzeć z majonezem i musztardą. Dodać drobno posiekane białka, korniszony i pieczarki. Przyprawić solą i pieprzem. Kto chce, może dodać śmietanę.

Płaty marynowanego łososia zwinąć w „różę". Do środka dać sos tatarski. Przybrać natką pietruszki.

Sos tatarski można podawać także z szynką - identycznie jak łososia.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 85
Ewa gotuje - odc. nr 85

Dla wszystkich zmęczonych Bożym Narodzeniem i Sylwestrem kulinarny oddech...

 

Podobne przepisy

Domowy majonez

Słynny sos z Mahon;-)

Śniadanie wyspiarskie

Kiełbaski, pokrojoną w plastry kaszankę i boczek upiec na grillu...

Sos cytrynowy

Cytryny przeciąć wzdłuż na pół, położyć na patelni...

Wędzony łosoś i halibut

Ryby z domowej wędzarni!

Wróć do listy przepisów