Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sos tatarski

Opis przygotowania

Żółtka utrzeć z majonezem i musztardą. Dodać drobno posiekane białka, korniszony i pieczarki. Przyprawić solą i pieprzem. Kto chce, może dodać śmietanę.

Płaty marynowanego łososia zwinąć w „różę". Do środka dać sos tatarski. Przybrać natką pietruszki.

Sos tatarski można podawać także z szynką - identycznie jak łososia.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 85
Ewa gotuje - odc. nr 85

Dla wszystkich zmęczonych Bożym Narodzeniem i Sylwestrem kulinarny oddech...

 

Podobne przepisy

Cytryny kiszone po marokańsku

Super zdrowy dodatek do mięs, jak też składnik sałatek!

Roladki z cukinii

Kaszę podsmażyć w garnku na odrobinie masła, zalać wodą (dwa palce nad kaszą). Ugotow ...

Ryż po zanzibarsku

Na mleczku kokosowym!

Guacamole

Awokado rozkroić, usunąć pestkę. Łyżką wyjąć miąższ i pokroić na drobne kawałki. Prze ...

Wróć do listy przepisów