Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sos tatarski

Opis przygotowania

Żółtka utrzeć z majonezem i musztardą. Dodać drobno posiekane białka, korniszony i pieczarki. Przyprawić solą i pieprzem. Kto chce, może dodać śmietanę.

Płaty marynowanego łososia zwinąć w „różę". Do środka dać sos tatarski. Przybrać natką pietruszki.

Sos tatarski można podawać także z szynką - identycznie jak łososia.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 85
Ewa gotuje - odc. nr 85

Dla wszystkich zmęczonych Bożym Narodzeniem i Sylwestrem kulinarny oddech...

 

Podobne przepisy

Zielone smoothie

Siemię lniane wsypać do miksera...

Omlet cesarski

Żółtka utrzeć z cukrem, wmieszać mąkę, dolać mleko i mieszać, aż powstanie jednolita ...

Fasola z suszonymi śliwkami

Fasolę przepłukać i namoczyć (przez co najmniej 6 godzin, a jeszcze lepiej dzień prze ...

Domowa przyprawa z lubczyku

Do rosołu, ale nie tylko...

Wróć do listy przepisów