Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ziemniaczki w karmelu

Opis przygotowania

Możliwie jak najmniejsze ziemniaki ugotować w mundurkach (w osolonym wrzątku), wystudzić i obrać ze skóry. Cukier wsypać do garnka, podgrzać. Gdy zrobi się karmel, obtoczyć w nim ziemniaczki (powinna powstać chrupiąca skórka).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 215
Ewa gotuje - odc. nr 215

Po świętach należy się nam odrobina kulinarnego wytchnienia. Konieczny...

 

Podobne przepisy

Krupnik gryczany

Klasyka nieco inaczej, bo bez glutenu...

Naleśnikowy twist z jarzyną

Mocno zakręcona zapiekanka...

Kiczeri - hinduski detoks

Potrawka z fasoli mung i ryżu;-)

Flaczki z boczniaków

Barowy klasyk - w moim wydaniu zamiast flaków są boczniaki!

Wróć do listy przepisów