Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Cebula w occie jabłkowym

Opis przygotowania

Cebulę obrać i pokroić w talarki. Włożyć do wyparzonych słoików razem z kilkoma ziarnami ziela angielskiego, liśćmi laurowymi, czosnkiem i kawałkami chrzanu. Zalać przegotowaną i lekko wystudzoną marynatą. Zakręcić i odstawić na kilka dni (można zapasteryzować). Przechowywać w chłodzie (w lodówce lub piwnicy).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 403
Ewa gotuje - odc. nr 403

Po kilku tygodniach spędzonych w Beskidach Ewa wróci do kuchni w Krakowie....

 

Podobne przepisy

Wege kapuśniak

Klasyk, ale bez mięsa...

Krem z pieczonych buraków

Buraki owinąć folią (każde warzywo oddzielnie) i wstawić do piekarnika...

Cappuccino pomidorowe

Marchewkę obrać i pokroić w plastry. Podsmażyć w garnku...

Spaghetti z sosem buraczanym

Z orzechami i grana padano;-)

Wróć do listy przepisów