Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Papryki kiszone z kapustą

Opis przygotowania

Kapustę poszatkować i posolić – 1 łyżka soli na kilogram kapusty. Papryki wydrążyć i napełnić soloną kapustą. Ułożyć ciasno w słoiku, przekładając resztą solonej kapusty. Zalać solanką – na 1 litr wody łyżka soli. Docisnąć kamieniem i odstawić na kilka dni. Mniej więcej po tygodniu zamknąć i przenieść w chłodne miejsce.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 398
Ewa gotuje - odc. nr 398

Tym razem Ewa zaprosi widzów na zaskakujące owocowe śniadanie – upiecze...

 

Podobne przepisy

Kapusta kiszona z marchewką i granatem

Naturalny probiotyk i solidna dawka witaminy C;-)

Zielony barszcz ukraiński

Wiosenna zupa naszych wschodnich sąsiadów...

Domowy przecier z pomdorów

Świetna baza do pomidorówki lub sosu do spaghetti...

Cebula w occie jabłkowym

Słodka i kwaśna!

Wróć do listy przepisów