Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Puree z ziemniaków i brokułów

Opis przygotowania

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i podgotować w osolonym wrzątku. Dodać różyczki brokułu oraz czosnek i ugotować do miękkości.

Odcedzić, dodać śmietanę. Przyprawić gałką muszkatołową. Ugnieść. Podawać na ciepło.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 285
Ewa gotuje - odc. nr 285

W kolejnym odcinku Ewa przyrządzi polędwiczkę wieprzową na purée z ziemniaków...

 

Podobne przepisy

Zielone szparagi w szynce

W sezonie na szparagi to pozycja obowiązkowa.

Babka ziemniaczana

Litewski przysmak! A zwie się kugelis;-)

Pomidorówka dla dzieciaka

Kremowa zupa, w której sprytnie "schowały" się warzywa...

Naleśnikowy twist z jarzyną

Mocno zakręcona zapiekanka...

Wróć do listy przepisów