Na patelni rozgrzać łyżkę smalcu. Wrzucić i usmażyć posiekane cebule. Gdy zaczną się złocić, przełożyć do miski.
Na tej samej patelni mocno rozgrzać drugą łyżkę smalcu i usmażyć umyte, oczyszczone wątróbki. Przełożyć na deskę, odstawić na chwilę, po czym drobno pokroić.
Do cebuli dodać posiekane jajka oraz wątróbkę. Przyprawić solą, pieprzem i kminkiem. Dobrze wymieszać. Miskę przykryć folią i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Z kawioru ulepić kulki wielkości dużego orzecha włoskiego. Podawać z macą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Kolejny program rozpocznie się na krakowskim Kazimierzu, który przed laty...
Z sałaty wybić głąb. Liście podrzeć. Paprykę wyczyścić, pokroić, dodać do sałaty. Na ...
Z lodowatego wina, mąki i jajka zrobić w misce jednolite ciasto - dużo rzadsze niż na ...
Oliwki odcedzić z zalewy, przełożyć do miski, dodać mozzarellę (najlepiej w kulkach). ...
Z czosnkiem!