Marchewkę poszatkować do miski na szatkownicy do ogórków lub pokroić w cienkie krążki.
Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać drobno posiekaną czerwoną papryczkę chili oraz papryczkę zieloną, pokrojoną w plasterki. Dolać sok z cytryny. Dodać cukier i dokładnie wymieszać. Dolać oliwę, dorzucić posiekaną natkę pietruszki.
Sos wymieszać i przelać na marchewkę. Odstawić, by surówka się przegryzła.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Powszechnie wiadomo, że większość mężczyzn nie jada kalafiora oraz ucieka...
Buraki umyć, lecz nie obierać. Upiec w piekarniku nagrzanym do 200 st. C (małe pieką ...
Sałaty poszarpać do miski. Dodać pokrojoną paprykę i przekrojone na pół pomidorki kok ...
Znakomity dodatek do kremowych zup i makaronów;-)
Lodowa w wybuchowym towarzystwie;-)