Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sałatka ryżowa z pieczonym indykiem

Opis przygotowania

Ryż ugotować w wodzie z solą i wystudzić. Dorzucić pokrojoną w kostkę wędlinę oraz paprykę i ananasa.

W miseczce wymieszać jogurt, majonez i musztardę. Przyprawić curry i kolorowym pieprzem. Przelać do sałatki i wszystko razem delikatnie wymieszać.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 415
Ewa gotuje - odc. nr 415

Tydzień przed Wielkanocą Ewa zacznie przygotowania do świąt. Zrobi aromatyczną...

 

Podobne przepisy

Sałatka ziemniaczana

Austriacki przysmak;-)

Szpinak i lodowa z mandarynkami

Boczek pokroić w paski i zrumienić na patelni...

Marchewka z imbirem i żurawiną

Marchewkę pokroić na plasterki. Imbir obrać...

Sałatka jarzynowa

Nazywana też sałatką polską;-)

Wróć do listy przepisów