Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sałatka hiszpańska

Opis przygotowania

Ziemniaki oraz marchewkę obrać i ugotować. Jajka ugotować na twardo. Wystudzić i obrać. Warzywa, ogórki oraz jajka pokroić w kostkę. Przełożyć do miski. Dorzucić oliwki, groszek i kawałki tuńczyka. Dodać majonez. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dorzucić posiekany szczypior. Wymieszać i schłodzić w lodówce.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 539
Ewa gotuje - odc. nr 539

W Wielką Sobotę Ewa zaprosi do swej krakowskiej kuchni, gdzie zaprezentuje...

 

Podobne przepisy

Sałata z domowym winegretem

Na syropie klonowym;-)

Sałatka na warzywach z rosołu

Zwana też sałatką polską;-)

Sałatka z pomidorów

Pomidory naciąć na czubku, sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry. Każdy pomidor pokroić n ...

Sałatka 3 sery

Z fetą, mozzarellą i niebieską pleśnią...

Wróć do listy przepisów