Buraki, marchewkę oraz jabłko umyć i obrać. Buraki i marchew zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, jabłko na grubszych. Ząbek czosnku obrać i pokroić w bardzo drobną kosteczkę lub przecisnąć przez praskę. Wszystko wymieszać, posolić, posypać cukrem, dodać śmietanę i majonez, skropić sokiem wyciśniętym z cytryny, dorzucić orzechy włoskie, dokładnie wymieszać.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Bohaterem tego odcinka będzie burak. Ewa przygotuje z niego ciekawą przystawkę...
Z sałaty usunąć głąb (mocnym uderzeniem o deskę). Liście poszarpać do miski. Dodać cz ...
Kuskus zalać wrzątkiem i odstawić na 5 minut. Do ciepłej, ale już nie gorącej kaszy, dodać pokrojone w paski suszone pomidory...
Szybka i smaczna!
Nazywana też sałatką polską;-)