Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sałatka z cukinii i pomidorków koktajlowych

Opis przygotowania

Cukinię pokroić pod ukosem na plastry o grubości ok. 1/2 cm, przyprawić solą i pieprzem, oprószyć suszoną bazylią. Upiec na grillu lub patelni grillowej. Wymieszać z przekrojonymi na pół pomidorkami koktajlowymi. Dodać uprażone na suchej patelni pestki dyni.

Przygotować sos winegret. Sok z cytryny połączyć z octem balsamicznym, dodać sól, wymieszać. Dodać łyżkę miodu, ponownie wymieszać. Cały czas mieszając dolać oliwę.

Sałatkę polać winegretem. Tuż przed podaniem przyprawić listkami świeżej bazylii.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 19
Ewa gotuje - odc. nr 19

Ewa Wachowicz zaprasza tym razem na potrawy z rusztu: rybę (filety z tilapii)...

 

Podobne przepisy

Warzywa z grilla na rukoli

Na ruszcie opiec kawałki różnokolorowej papryki...

Sałatka mistrzów

Pierś z kurczaka posypać przyprawą curry i upiec na ruszcie (można to zrobić na patel ...

Sałatka chińska

Kapustę (pekińską lub sałatę rzymską; w Kraju Środka używana jest kapusta chińska) po ...

Sałatka z papryki i ogórków

Z papryk wyciąć gniazda nasienne. Pokroić w paski...

Wróć do listy przepisów