Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Szarlotka w słoiczku

Opis przygotowania

Jabłka umyć i pokroić w kostkę. Na patelni roztopić cukier. Gdy zrobi się karmel, wrzucić jabłka. Wymieszać. Przyprawić cynamonem. Wycisnąć sok z cytryny. Jeszcze raz wymieszać i dusić przez kilka minut, mieszając od czasu do czasu. Odstawić do wystudzenia.

Porcję jabłek nałożyć do słoiczka. Na jabłka pokruszyć trochę ciastek. Przykryć jogurtem. Udekorować kakao. Zakręcić i wstawić do lodówki. Podawać po schłodzeniu.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 270
Ewa gotuje - odc. nr 270

Ewa Wachowicz przyznaje, że od czasu do czasu zdarza się jej jadać poza...

 

Podobne przepisy

Sernik amerykański

Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Gdy zrobi się kogel-mogel, połączyć z ser ...

Ule

Przygotować nadzienie. Masło utrzeć z cukrem pudrem, dolać spirytus (wedle uznania), ...

Piernik bardzo puszysty

Do zrobienia w ostatniej chwili;-)

Runo leśne

Jajka zmiksować z cukrem...

Wróć do listy przepisów