Masło (lub margarynę) utrzeć z cukrem, dodając stopniowo 6 żółtek. Następnie dodać skórkę otartą z cytryny i sok z cytryny, wódkę, mąkę tortową, proszek do pieczenia, oliwę i sól. Delikatnie wymieszać. Dodać pianę z białek.
Przełożyć do wąskiej blaszki (forma wysmarowana masłem i wysypana bułką tartą). Piec w temp. 180-190 st. C przez ok. 40 minut. Sprawdzić patyczkiem.
Wyłożyć z formy i pokryć lukrem, zrobionym z soku z cytryny i cukru pudru. Można dekorować wiórkami kokosowymi.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku Ewa Wachowicz przyrządzi rybę w chrupiącej pomidorowo-serowej...
Mąkę przesiać na stolnicę...
Banany obrać, położyć na talerzu, delikatnie pokroić na plastry. Kiwi obrać, pokroić ...
Mąkę i masło wysiekać nożem. Dolać śmietanę, wyrobić, włożyć do lodówki na 2 godziny. ...
Jajka utrzeć z cukrem pudrem. Stopniowo dodać pozostałe składniki - cały czas ucieraj ...