Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Gruszki na cieście francuskim

Opis przygotowania

Ciasto rozwinąć na desce i podzielić na 12 trapezów.  Umieścić na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym jajkiem.

Gruszki przekroić na pół, wydrążyć gniazda nasienne i obrać ze skórki. Naciąć wzdłuż, ale nie docinać do końca. Ułożyć na cieście i wstawić do piekarnika. Piec przez 15-20 minut w temp. 210 st. C.

Wystudzić i udekorować czekoladą roztopioną z masłem w kąpieli wodnej.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 432
Ewa gotuje - odc. nr 432

Tym razem zobaczymy co zrobić na błyskawiczny obiad. Program zacznie się...

 

Podobne przepisy

Jabłecznik

Mąkę przesiać, posolić. Dodać masło, wysiekać (całość powinna przypominać bułkę tartą ...

Ciasto marchewkowe

Jajka ubić mikserem z cukrem i cukrem waniliowym (ok. 3 minuty). Powoli dolać olej - ...

Kulki ryżowe z daktylami

I migdałem w środku!

Naleśniki gryczane

Z powidłami lub dżemem;-)

Wróć do listy przepisów