Ciasto rozwinąć na desce i podzielić na 12 trapezów. Umieścić na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym jajkiem.
Gruszki przekroić na pół, wydrążyć gniazda nasienne i obrać ze skórki. Naciąć wzdłuż, ale nie docinać do końca. Ułożyć na cieście i wstawić do piekarnika. Piec przez 15-20 minut w temp. 210 st. C.
Wystudzić i udekorować czekoladą roztopioną z masłem w kąpieli wodnej.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem zobaczymy co zrobić na błyskawiczny obiad. Program zacznie się...
Masło rozpuścić w garnku (w żadnym wypadku nie powinno się zagotować). Wsypać cukier, ...
Las pierników na świąteczny stół!
Masło roztopić w garnku. Jajka wybić do miski...
Jajka utrzeć z cukrem pudrem. Stopniowo dodać pozostałe składniki - cały czas ucieraj ...