Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sorbet truskawkowy z bąbelkami

Opis przygotowania

Mrożone truskawki zmiksować i posłodzić, nałożyć do szampanówek, zalać winem musującym, udekorować świeżą miętą.

Uwaga! Do przygotowania sorbetu z mrożonych owoców potrzebny jest mikser o bardzo ostrym nożu. Jeśli nie mamy takiego urządzenia, truskawki trzeba lekko rozmrozić, zmiksować w blenderze, włożyć do zamrażarki na kilka godzin i mieszać od czasu do czasu - aż do powstania odpowiedniej, przypominającej kryształki, konsystencji.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 50
Ewa gotuje - odc. nr 50

Motywem przewodnim tego programu będzie Święto Zakochanych - Ewa Wachowicz...

 

Podobne przepisy

Hiszpan w szkle

Bita śmietana, truskawki i bezy...

Pucharki z jogurtem i truskawkami

Na spód szklanki dać trochę pokrojonych w plastry truskawek...

Zebra

Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, wmieszać pozostałe składniki. Ciasto po ...

Sernik z żurawiną

Nie zawsze muszą być rodzynki...

Wróć do listy przepisów