Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Lody solony karmel

Opis przygotowania

Puszkę z mlekiem gotować w gorącej wodzie przez ok. 3 godziny. Wyjąć z wrzątku, wystudzić i dopiero wtedy otworzyć.

Orzechy posiekać. Przełożyć do miseczki. Dodać 2 łyżki kajmaku, wymieszać i odstawić.

Mascarpone przełożyć do dużej miski, dodać kajmak. Posolić i zmiksować.

Śmietankę ubić. Przełożyć do kajmaku z serem i delikatnie wymieszać. Wyrównać. Na wierzchu rozłożyć kajmak z orzeszkami. Przykryć i na 4-5 godzin wstawić do zamrażarki.

Lody nałożyć do pucharków. Udekorować kawałkami andrutów i owocami. Można ozdobić bratkami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 454
Ewa gotuje - odc. nr 454

Tym razem Ewa sięgnie po recepturę autorstwa naszych wschodnich sąsiadów...

 

Podobne przepisy

Tarta rustykalna

Z gruszkami!

Sernik z żurawiną

Nie zawsze muszą być rodzynki...

Orzechowiec z masą śliwkową

Jajka wybić do miski i zmiksować z cukrem na białą, puszystą masę...

Jabłka zapiekane z sosem waniliowym

Jabłka umyć, wydrążyć gniazda nasienne. Naciąć delikatnie po obwodzie (podczas piecze ...

Wróć do listy przepisów