Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Babka z czerwonym winem

Opis przygotowania

Masło, cukier, cukier waniliowy i sól utrzeć na puszystą masę. Stopniowo dodać po jednym żółtku. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać do ciasta. Dodać pozostałe składniki.

Na końcu delikatnie wmieszać pianę z białek, ubitą ze szczyptą soli. Piec w formie z kominkiem (średnica 28 cm), w temp. 170 st. C przez 60-70 minut.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 97
Ewa gotuje - odc. nr 97

W Sobotę Wielkanocną Ewa Wachowicz zaprosi na tradycyjne polskie potrawy....

 

Podobne przepisy

Tarta z białą czekoladą

Naszpikowana granatem...

Orzechowe półksiężyce

Mąkę przesiać na stolnicę, wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym. Wysiekać z zimnym ...

Kremówki wiedeńskie

Przygotować ciasto maślane. Mąkę przesiać na stolnicę...

Grzebyczki

Składniki posiekać nożem. Zagnieść ciasto, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na co ...

Wróć do listy przepisów