Mięso pokroić w kostkę. Przełożyć do zamykanego pojemnika. Przyprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Dorzucić kilka igiełek rozmarynu. Skropić oliwą. Wymieszać, przykryć i wstawić do lodówki na 2 godziny.
Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku. Na patelni roztopić masło, wrzucić kurki i smażyć tak długo, aż się zezłocą. Dodać zamarynowane mięso. Wymieszać i smażyć przez chwilę. Dodać przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Makaron odcedzić i przełożyć na patelnię. Wymieszać. Zdjąć z kuchenki. Dodać pesto. Na stół podawać na patelni, by każdy mógł nałożyć sobie odpowiednią porcję.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku Ewa ugotuje zupę borówkową. Będzie też makaron z indykiem,...
I czosnkiem niedźwiedzim;-)
Delikatne filety z sandacza podane na salsie z ogórków małosolnych. A do tego prawdziwki prosto z patelni.
Z modną pianką!
Ze strażą nie ma nic wspólnego, przepis wywodzi się bowiem z kuchni rosyjskiej...